Archive for iulie 2012

Mdea, focul arde in piepturi pline de fum, cu vise si doruri si mult prea mult scrum, sa arda si timpul sa arda acum, cand focul cuprinde si lacrimi si fum.


P.S. Inca n-am fumat nimic (decat din tigara electronica, care mi-a facut probleme la aeroport :)) mi-au scos TOATEEEE Hainele sa gaseasca Trusa cu GLOANTE:) au fost vamesii FOARTE FOARTE agitati pana au vazut ce erau "gloatele" - asta era la plecare din craiova)

Dragii mosului, ete ca ajunsai si la AMSTERDAM! Orasul care nu doarme niciodata!!! Si cand zic asta chiar asa este!

Am ajuns in Amsterdam Vineri dupa masa, undeva in jurul orei 16, cu ajutorul GPS-ului am gasit hotelul unde suntem cazati ( Hotel Plantage ) ... am facut check-in-ul, am dus bagajele si apoi am mers sa ducem masina la parcarea Hotelului, care NU ESTE LANGA HOTEL, ci pe la 6-700 de metrii, de el undeva intr-o parcare subterana, cu paza si alte cele! Eeeei dragii mosului de aici incepe povestea mea, tot cu ajutorul gps-ului, NE-am ratacit :)) am dat ocol la hotel si la cartier, ne-am dus la stanga, ba la dreapta, hmmm .. NUMA PE MIJLOC NU!!! Pe mijloc de era .. ajungeam mintenash (adica instant) o inainte o stanga si apoi prima pe dreapta si aia era (cat poate sa insemne 800 de metrii MAXIM???)
Buuun, gasiram parcarea, acu hai n-apoi, la "otel" pe jos! Si, iar distractie, sarim canalu pe aici?(amsterdam-ul este PLIN de canale si podulete si treceri si de toate) Nu nu-l trecem pe aici ca nu ajungem unde tre'!
Pana la urma instinctul meu (care atunci era ODIHNIT) ne-a ajutat sa ajungem repede si pe scurtaturi cu privelisti minunate, gen o expozitie de sculptura, probabil personala, de arta moderna, care intruchipa o gradina zoo dar materialul folosit era METALUL, cateva vaporase transformate cumva in sere sau adevarate gradini de flori, cateva imagini cu oameni, copii, studenti, asezati pe pervazul ferestrelor lor, unii savurand o cafea, altii citind o carte, sau altii fumand o tigara (nu stiu ce fel de tigara era asa ca... e treaba lor  ^^ )
Ajunsi inapoi la hotel, am pus in "traista" o "canta" cu apa, un coduru de paine si hai la drum! Ca doar de aia am venit nu? Sa vizitam AMSTERDAMU' !

Si iar, dai si colinda, sari canalu x, mergi pe podu y, vezi vaporase, vezi gondole, vezi cladiri de la clasicism pana la modernism NEBUN, oameni de toate natiile, generatiile si credintele, oameni care pe mine m-au impresionat cu calmul lor, cu bunavoiciunea, si cu eleganta de care dadeau dovada! Da, Nu toata lumea era asa, am vazut si "cersetori" sau drogati, cazuti la margine de strada, cu prietenii lor pe langa ei, si acesti prieteni nu faceau decat sa stea LANGA "lesinat" si sa-si ruleze linistiti un "cui", chestia cu "cui-ul" m-a frapat cel mai tare, vedeai de la domnisoare de 15 ani, pana la domni si doamne trecuti bine de a 7-a zecea primavara, care nu aveau NICI UN STRESS, fumau pe scara din fata casei, sau pe bicicleta, sau, precum am vazut un domn, imbracat la costum, cravata, parca era scos din reviste, probabil iesise de la munca, si a zis omul sa se relaxeze NITELUS, cu un cui... chestia asta m-a blocat, ca sa zic asa.

Dezinvoltura, nonsalanta, eleganta, mirosurile, freamatul, tot plin de viata, tot plin de culoare, ma fac sa-mi doresc sa cunosc orasul asta mai mult si mai mult!

Poate maine o sa va mai povestesc ce am mai patit astazi, sau ce voi mai patii maine.

Pentru acum cred ca e deja mult, si nu cred ca a ajuns vre-unul sau vre-una pana la finalul acestui articol! Dar sper ca cei care ati ajuns, sa imi cereti sa continui povestirea! Daca nu ... asta e! Eu unul ma voi bucura de fiecare moment petrecut aici, de fiecare clipa si zambet fericit aruncat de o privire pierduta undeva departe!

In dimineata aceasta tarzie, care a venit cu amenintari inca din miez de noapte, cu gandul la racoarea muntilor, cu gandul la roua diminetilor copilariei, cu susur de apa de munte, si alte ganduri racoroase, PLOAIA, si-a aratat frumosul miros ce m-a "omorat" de placere!





Stropii firavi si-au facut aparitia pe pervazul incins al ferestrei mele, unul cate unul, parca sfaraind in intrecerea lor de a mai domolii caldura inmagazinata de zile intregi si chiar saptamani.


Bucuria copilariei de a fi in ploaie, ma face sa cobor pana jos si sa imi incarc plamanii cu MIROS DE CURAT!

Orasul parca este mai frumos, desi lumina de afara imi da semnale ca acum ar trebuii sa DORM, daaar, sunt in concediu si azi am voie sa zac pana mai tarziu, cand mai am ceva datorii pamantesti de "rezolvat".

Ma bucur de fiecare strop racoros ce mi-l ofera aceasta ploita minunata in mijloc de dimineata!

Sper ca si voi sa va bucurati de fiecare picatura de fericire pe care "ploaia vietii" v-o ofera!

In cautarea racorii am ajuns pe la brasov, la nunta veriosoarei mele, unde a fost distractie MAXIMA!
CUm la Brasov, caldura era in acelasi ton cu TOATA tara... am videoclip de vara pentru TOATA LUMEA!!!

Mda' ... eu zic ca am sa LAS, curand totul in urma, familie, prieteni, amici, cunostinte, dusmani, TOT!
Viata nu ne LASA! Nu ne lasa de capul nostru si ne duce in abisul trairilor noastre dar ne si ridica pe culmile pasiunilor.
Cu priviri, cu emotii, cu visari si conceptii ... LASA si mergi mai departe!!!

Mai zilele trecute eram impreuna cu mai multi prieteni si, pot sa spun ca ne era INGROZITOR de foame!!!
Asa ca am incercat la un fast food, era noaptea tarziu, nu ca n-am fi avut pofte nocturne de o shaorma cu de toate... dar am zis ca NE E PREA FOAME... sa cautam, um ... MANCARE!
Asa ca am ajuns la primul fast food din drumul nostru si ... SURPRIZA! Am primit raspuns: "Ne pare rau dar, nu mai este deschis"
In acel moment, INSTANT, si imediat ne-am transformat in urmatoarea si anume ipostaza:



Si cum bineinteles fetele de la fast food n-au avut nici macar O CEAPA rebegita, a trebuit sa alergam de foame prin oras si ne-am infruptat cu predulcele aliment bahusian cu spume pline si blondine numit .. BERE!!!

Mda, nu stiu daca voi ati aflat despre "ineditul" ce ni-l ofera cei de la RCS-RDS, si anume Digi Oriunde!

Ce este Digi Oriunde? - O aplicatie pentru comunicare online pe telefoane mobile (gen Smartphone)
Cat costa? - NIMIC!!! (ai nevoie doar de un aparat cu un sistem de operare Android 2.x si o conexiune la INTERNET, fie un wireless neparolat, fie o extraoptiune de date etc etc.)
Unde poti folosi Digi Oriunde?  Chiar din titlu ne dam seama ca digi oriunde se poate folosi ... ORIUNDE! Nu conteaza ca esti in Australia, Venezuela, SUA, sau Germania! Ai nevoie doar de internet(nu conteaza TIPUL LUI 3g, wifi, etc.)!
MAI MULTE DETALII Conform Comunicatului de Presa

"Clientii serviciului de telefonie mobila Digi Mobil pot utiliza aplicatia si ca optiune a serviciului de telefonie mobila la care s-au abonat. Utilizand Digi Oriunde, pot suna direct catre orice utilizator de telefonie fixa sau mobila, pot apela fara restrictii orice destinatie nationala si internationala. Convorbirile vor fi tarifate conform abonamentului de telefonie la care sunt abonati: cu 0 euro - pentru apeluri catre Digi Tel si Digi Mobil, cu 0,037 - 0,062 euro/minut catre retele mobile din Romania si cu 0,012 euro/minut catre retelele fixe din tara. Pentru apelarea oricarei alte destinatii fixe din UE, clientul Digi Mobil plateste 0,024 euro/minut, iar pentru apelarea destinatiilor mobile, tariful pe apel poate fi 0,037 euro/minut, 0,062 euro/minut sau 0,086 euro/minut, in functie de destinatie si de tipul de abonament. Persoana apelata va vizualiza numarul de telefon al apelantului."


.Buuun! Sa revenim la OILE noastre, CE INSEAMNA DIGI ORIUNDE SI CUM PUTEM SA-L FOLOSIM? Apoi dragii mosului, avem nevoie de urmatoarele:



1. Smartphone/Tableta cu android mai mare de 2.1 

2. Sa instalez aplicatia digioriunde care este free

3. Sa creez cont in digicare de unde primesc user si pass (userul este chiar numarul digimobil asociat contului iar parola o tastez in digicare)

4. Sa am conexiune la net (internet mobil, wi-fi ..)

5. Efectuez apeluri conform planului tarifar aferent telefonului mobil asociat

/!\ NU are nici o legatura cu roaming-ul. ORICINE poate merge in afara tarii iar daca are acces la internet efectueaza apeluri prin intermediul aplicatiei DigiOriunde conform planului tarifar aferent telefonului mobil asociat. (chiar daca pe telefon nu are roaming) /!\

Cu ganduri cu vise, cu lacrimi stinse, cu doruri multe, cu vise pierdute
Cu viata in vene, cu dureri pe gene, cu clipe departe, cu inimi desparte,
Idei ce revin, cu carafe de vin, cu minutul uitarii, cu clipa visarii....


Mda... nici nu cred ca citesti mai departe... ALAH, ISUS, DUMNEZEU? Al tau? Al meu? Al cui... AL NIMANUI!!! Divinitate?Isus?Creatie? UNIVERS!!! Orice nume i-am da este vorba despre ceva mai presus de nume, mai presus de creatie, mai presus de ISUS... mai presus de tine sau de conceptii!!!

In toi de noapte, cu ganduri uscate, cu vise ce dor, cu lacrimi usor, privesti spre trecut, si parca doare mai mult!
Visarea te cheama, iti striga si zbiara, iti spune pe-un ton, ca nu e usor!
Treci mai departe, cu griji si cu fapte, mergi pe carari si supini cu dor,
Visezi ca va fi, visezi iluzii, visezi ca existi si ... TOTI (suntetisuntem tristi!
Vapai nasc in voi, in noi cresc nevoi, cu vise desarte... pfff si e asa de aproape!
Dorim sa renastem, dorim sa traim, murim pentru asta, murim si ... TRAIM!
Cu glas ragusit, in mana mea veche, cuprind totusi totul, nimicul ce trece.
Copiii isi plang viitorul, parintii isi plang trecutul, isi vor ca odorul, sa nu fie cutru!
Chemarea te striga, cu glasul strident, LASA TOTUL IN URMA... Si fi exigent!
Si visul revine, si totul e gol, chemarea ce striga: AI CEL MAI FRUMOS VIITOR!

Poate era mai bine sa fiu mai atent, poate era mai bine sa fiu mai NEatent, poate lacrima rosie trebuie stearsa  de pe obrazul incretit de riduri, POATE!
Poate gresesc, poate nu, poate dau uitarii rosul umbrelei nefolosite, sau poate nu!
Poate ce a fost... a fost vis, si trebuie sa merg mai departe!? Sau poate tot ce mi se intampla in ultima vreme nu-i decat o incercare a Universului de a vedea cat pot sa indur!
Cei ce ar trebuii sa-mi fie aproape, ma vor ataaaat de departe, cei pe care ii respect si le datorez...intr-un anume fel tot, ma apreciaza ... mai putin decat pe cei mai aprigi dusmani ai lor, cu sarcasme, priviri si ganduri ce n-ar trebuii sa existe in astfel de relatii, dar, cine stie!?
Poate ca asa e mai bine!
Poate nu!!!