Archive for decembrie 2013


Exact!
Punem punct inca unui an de impliniri, lacrimi, munca, iubiri, trairi, si alte sentimente!
Punem punctul pe 2013 si asteptam sa rostogolim gogoloiul timp de 12 luni! Atunci vom pune alt PUNCT!

Asa ca, va urez TUTUROR sa aveti parte de un an MINUNAT! Sa vi se implineasca toate dorintele si toate planurile sa se rezolve exact asa cum va doriti VOI!

Astrele sa se alinieze in anul ce vine ca sa fie BINE! Si la tine si la mine!

Pentru mine, ca si retrospectiva, anul acesta a fost un an PLIN! Am invatato limba straina (nu destul dar mai e timp) pentru mine poate mai grea decat chineza, am cunoscut o MULTIME de oameni noi, am trait momente frumoase alaturi de prieteni, am plans, am ras, am iertat, am uitat, ce sa mai, cum am spus mai sus, un 2013 PLIN!

Acum voi pune punct, nu inainte sa ...

MULŢUMEEEEESC! 

Tuturor celor pe care au avut placerea sa-si lase putin din amprenta lor  pe sufletul, inima, mintea mea! 
Sa multumesc Universului pentru incercarile la care m-a supus, si pentru TOT ce mi s-a intamplat pana in aceasta clipa! 


Dragi cititori de CapraMea... cu pasi repezi se apropie Sfanta Sarbatoare a Craciunului! 
Pe aceasta cale virtuala, am de gand sa va strang pe TOTI in brate si sa va urez un calduros 


Sa aveti parte de ingaduinta, cu voi insiva si cu cei de langa voi, de lumina si curaj in suflete si numai sentimente curate in urmatoarele zile! 

Nu am sa las acest articol sa va intristeze prea tare... pentru ca, in zilele acestea trebuie sa zambim, sa fim FERICITI! 

Urmatorul videoclip este... special pentru a aduce un zambet pe buzele voastre! 


Asadar... 
Sarbatori fericite! 

P.S. Eu am cumparat bradul, iar azi sau maine il voi impodobi ;) 
Revin cu detalii inainte de Craciun ;)


Asociatia pentru integrarea cetatenilor Romani in U.E. – Socinro 
angajeaza urmatoarele categorii de personal:

1.Contabil

 Responsabilitatile postului:
- Înregistrarea tranzactiilor financiare si arhivarea in bune conditii a documentelor financiar-contabile;
- Intocmirea si depunerea declaratiilor trimestriale obligatorii pentru bugetul statului, precum si fisele fiscale anuale;
- Realizarea situatiilor financiare;
-  Intocmirea documentelor necesare efectuarii operatiunilor asociatiei  (instrumente si mijloace de plata);

Mai multe informatii pe Site-ul SOCINRO!


 2. Traducator/ Translator de limba germana

Responsabilitatile postului:
-         realizarea traducerilor necesare asociatiei in si din limba germana;
-         participarea la proiecte de traducere/ interpretare atit in tara cit si in strainatate;
-         indeplinirea rolului de interpret pe parcursul intilnirii cu diversi parteneri, vorbitori de limba germana;

Mai multe informatii pe Site-ul SOCINRO!

3. Traducator/ Translator de limba engleza

Responsabilitatile postului:
-         realizarea traducerilor necesare asociatiei in si din  limba engleza;
-         participarea la proiecte de traducere/ interpretare atit in tara cit si in strainatate;
-         indeplinirea rolului de interpret pe parcursul intilnirii cu diversi parteneri, vorbitori de limba engleza;

Mai multe informatii pe Site-ul SOCINRO!

Mentionez ca TOATE anunturile si DATELE apartin Asociatiei pentru integrarea cetatenilor Romani in U.E. – Socinro! 

Cu speranta ca poate ajutam pe cineva ... va urez SPOR IN TOATE! 

S-a lăsat cam așteptat acest articol! 


Ei .. trebuia să îmi revin după două luni de muncă, 2000 de kilometri (4000 în total) ... și mult prea multe trăiri! 

După 2 luni de articole, două luni de scrieri mai bune sau mai puțin bune, am ajuns la final de competiție Blogosferică SuperBlog 2013

Am reușit ca în aceste două luni să mă ridic la propriile-mi așteptări, să fac față cerințelor juriilor, să SCRIU! 

Competiția pentru mine a fost OK, pentru că NU am luat această competiție exact așa ca pe un CONCURS! A fost mai mult o provocare, o provocare pentru care îi mulțumesc cât de Natural posibil lui Daniel Botea! MULȚUMESC pentru TOT! 

Au fost momente în care am vrut să renunț, dar mereu mi-am zis că DE CE? Dacă am început ceva, hai să îl și termin! Îmi propusesem să ajung în primii 50! Dar, n-a fost 50 .. ci 51! La următoarea competiție am de gând să ridic 50 locuri :) ! 

Pentru mine este o mare împlinire! Faptul că am scris, că am participat, faptul că mintea mi-a fost MEREU prinsă în gânduri, în teme și în plin foc m-au făcut să pot învâța mai repede, mai bine limba lui Goethe! 


Cel mai mult mă bucur căci am cunoscut OAMENI! 

Mi-am dorit să ajung să îi cunosc personal pe organizatori, pe bloggeri, pe foști participanți și câștigători! 
Stelele s-au aliniat, dorința s-a ... materializat și am ajuns și la Straja! 

Oameni deosebiți TOȚI! De aceea nu am să dau nume și link-uri de teamă să nu uit pe cineva! 


Respect pentru FIECARE dintre oamenii frumoși pe care i-am întâlnit la STRAJA! Și bineînțeles pentru TOȚI participanții! 

Nu am să mai lungesc vorba... ci am să fac o ultimă mulțumire gazdelor de la Vila Alpin si Dj-ului Alex Oprea care ne-a încântat și mi-a oferit posibilitatea de a învârti câteva persoane dragi pe ringul de dans! 


MULȚUMESC TUTUROR ... și abia aștept competiția din PRIMĂVARĂ! 





Astăzi, la zi mare, zi mare precum Ziua României, vă scriu vouă, tuturor românilor de pretutindeni. Vă scriu din inimă, cu dor de casă, cu dor de prieteni și de locuri.


Nu vreau să scriu ceva trist pentru că NU SUNT trist! 
Deși sunt departe de Patria Mamă nu mă simt ... străin! Am menționat de-a lungul timpului de zeci de ori următoarele cuvinte: „Lapte de Mamă” - ce înseamnă ele? 
„Laptele de mamă” (pentru ADULȚI) reprezintă Seva naturii PUR Românești! Sau: Pălincă de prune sau de pere sau de mere .. sau de orice alt fruct care a crescut pe pământ Românesc! 

Am ținut neapărat să explic ce înseamnă pentru mine aceste cuvinte pentru că mi s-a atras atenția (într-un comentariu) că sună a ceva ... grețos! Vă garantez că nu e nimic mai PUR decât un păhărel de pălincă Românească, mai ales când este chiar din inima României și oferită de un român adevărat! (Mulțumesc Nașu' de la Alba). 

Azi vreau să scriu despre lucruri Românești de care îmi este dor! 
Îmi este dor de ciocolata ROM, îmi este dor de înghețata Polar, îmi este dor de concertele pur românești și de muzica FOLK din barurile de acasă, îmi este dor de copilărie și de bucuria pe care o aveam când deschideam un Brifcor sau mâncam o Eugenia! Îmi este dor de voi, toți prietenii (și mai puțini prieteni), de sarmalele făcute de Mama și de un pahar de vin băut la cină cu Tata.

Eh ... unele dintre produsele de care îmi aduc aminte cu plăcere s-au dus! Altele au reușit să răzbată în era modernității, iar multe îmi sunt departe, „acolo”.

Pentru că tot vorbeam despre amintiri, aș vrea să vă relatez o pățanie din copilărie, de care se leagă un produs care mi-a fost alături de când mă știu. Este vorba despre o cremă ROMÂNEASCĂ 100%! DOINA!  Cremă de mâini, de corp, de față ... nu mă pricep eu prea bine la cosmetică.

Locuiam undeva unde, în spatele blocului exista o ... gârlă, un mic pârâiaș ce curgea la 100 de metri de blocul meu! În zona aia erau mulți copii! Din trei blocuri ne strângeam aproximativ cât de două echipe de fotbal, cu tot cu rezerve
Ca orice copii neastâmpărați, făceam numai năzdravănii, furam mere din grădina „colectivului”, mai spărgeam câte un geam cu mingea... toate prostiile posibile! 

Într-o vară, ne jucam noi „prinselea”... și eu trebuia să îi prind pe ceilalți... dăi și aleargă, dăi și fugi, până când un tovarăș de joacă a luat-o la goană spre gârla de care vă povesteam mai sus! El mai ager ... țop-țop pe niște pietre, era deja pe partea cealaltă ... eu, mic ... dar curajos, mă avânt în gârlă după el! 
Eeeiii .. și nu zici mă tată că am alunecat pe algele care erau în apă, direct în gârlă!!! Bineînțeles că m-am udat tot! 
Dau să mă ridic și atunci a început ISTERIA! Toți copii (ceata cea mare de pițigoi) ... au început să râdă în cor! 
Eu speriat ... i-am întrebat: CE AVEȚI MĂ? Nu ați mai văzut om UD? 
Ud ca ud .. dar eram PLIN din cap până în picioare cu mătasea broaștei sau ceva alge de prin apă ... și bineînțeles că arătam ca un mic MONSTRU MARIN! Unii din copiii mai mari, m-au speriat și mi-au zis că m-am umplut de RÂIE! Pfuaaa .. atât mi-a fost! 

Știam că râia era ceva nasol, că te mănâncă pielea, că te umpli de bube... ERAM ÎNGROZIT! Așa că am luat-o la goană plângând și urlând cât mă țineau plămânii: MAMAAAAAAAA!!! MAMAAAAAA!!! 
Cum am ajuns acasă, urlând DISPERAT la maică-mea, îi zic: MAMAAAA m-am uplut de râieeee!!! FĂ CEVAAAA!!! Nu vreau să mă mănânce râiaaa !!! 
Vă imaginați că aveam lacrimi de CROCODIL ... eram disperat rău, ce să mai! 
Maică-mea, se prăpădea... de RÂS bineînțeles! Să vadă o mogâldeață de om... VERDE! M-a luat în brațe și m-a băgat direct în cadă! M-a spălat, m-a curățat și, ca să mă liniștească, mi-a zis că are ea o cremă fermecată și scap de râie IMEDIAT! 


Eu, copil fiind... ce să știu io ce-i aia râie, ce e aia cremă... plângeam și ziceam FĂ-MI ORICE, DA' SCAPĂ-MĂ DE RÂIEEEE!!! 

Apoi m-a luat mama la cremuit! Din sticluța cea roz a scos Crema cea Miraculoasă! 
M-a uns ca pe pui, numa' bun ca să mă bage la cuptor! Adevarul e că miroseam apetisant :) 

Cred că v-ați prins că era vorba despre Doina, emulsia cu lăptișor de matcă! 

Ei bine, de atunci, de când eram un pui de om, nu cred că a lipsit DOINA de la noi din casă! Și eu o foloseam mai mereu, pentru mâini, pentru față... Pot să spun că, acum când sunt departe, îmi lipsește și mai mult! 

Recent am descoperit că DOINA a dăinuit peste timp și, ce e și mai interesant este că DOINA are acum și o formă mai... practică! O cutiuță mică cu aceeași cremă miraculoasă ce de-a lungul vremurilor mie mi-a fost alături! Din păcate nu mai sunt atât de aproape de un magazin românesc ca să dau fuga să îmi cumpăr câteva cutii dar, cum ajung acasă, îmi voi lua o duzină din produsul copilăriei mele!



Până și sloganul pe care îl are este haios și interesant: „Doina, o vedetă în poșetă!”, iar melodia creată în colaborare cu KREM, evidențiază valoarea „vedetei din poșetă”. Nu toată lumea poartă poșetă, iar o cremă bună este folosită nu numai de femei.




În final de articol, azi de 1 DECEMBRIE, de ziua NOASTRĂ, a tuturor ROMÂNILOR 

VĂ UREZ 
LA MULȚI ANI


Articol scris pentru SuperBlog 2013 
Sursă imagini: Farmec, Google